Liceul "Prometeu" a fost fondat in baza Hotarirea Guvernului despre crearea liceului "Prometeu" din 29 august 1991 nr. 473 cu modificarea acesteia din 9 decembrie 1991 nr.685.

Liceul Experimental de Creativitate si Inventica PROMETEU a fost deschis oficial pe 15 septembrie 1992, de catre domnul director Aurelian Silvestru.

Dumnealui a vrut deschida un liceu privat (cu taxa lunara) pentru copiii buni si foarte buni din Rep.Moldova, si a reusit. Profesorii angajati erau adusi si din Romania si din tot Chisinaul. Ceea ce deosebea liceul de alte scoli erau cadrele excelente, conditiile foarte bune de invatat, profesorii alesi dupa standarte inalte, si... faptul ca nu se invata limba rusa.

De asemenea, in clase erau putini copii, iar curriculumul scolar coincidea cu cel din Romania(si vacantele).

Copiii din PROMETEU, avand conditii optime de invatatura, au iesit in evidenta inca de la inceput in cadrul concursurilor si olimpiadelor de rang atat national cat si international, si astfel construind liceului un renume.

Pe parcurs au intervenit mai multe schimbari, s-au construit blocuri noi, pentru ca elevii au inceput a veni cu carul...:) Limba rusa a aparut printre obiectele noastre scolare (numai de la o anumita clasa in jos), s-a construit o biserica, de care ne mandrim cu totii, o premiera in domeniu, s-a mai deschis o sala de sport bine echipata, vestiare, si cateva sali de clasa.

In anul 2000 PROMETEU a inaugurat prima sa promotie...iar de atunci pina in anul curent avem 4 promotii pline de succes. O mare parte din absolventi au primit burse si au plecat peste hotare, fiind foarte apreciati peste tot. Avem chiar un elev la Yale, care da dovada de rezultate extraordinare printre "yale-isti", iar altii la alte mari universitati din toata lumea.

Profesorii, elevii, domnul director si intreg personalul liceului fac ca Liceul PROMETEU sa se mentina printre cele mai bune licee din Republica Moldova !